Ontdek wat een goede boekhouder waard is!
Home
Administratie
Peroneel en loon
Belasting
Advies
Contact
Links

 

Waarom is een goede administratie belangrijk?

 

Als ondernemer bent u wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden en te bewaren die is afgestemd op de aard van uw bedrijf. Begin daarom meteen met het opzetten van een administratie, zelfs als uw onderneming nog niet eens van start is gegaan.

 

Voor uw bedrijfsvoering.

 

Met een goed bijgehouden administratie hebt u snel de beschikking over de cijfers en resultaten van uw onderneming om inzicht te krijgen in uw kosten, uw omzet en uw winst. Aan de hand hiervan kunt u inspelen op ontwikkelingen in de markt en uw activiteiten eventueel bijstellen.

 

Voor het indienen van uw belastingaangiften.

 

Uw administratie vormt de basis van uw belastingaangiften. Als uw administratie niet volledig is, waardoor de belastingdienst niet binnen een redelijke termijn een controle kan uitvoeren, of als u uw administratie niet lang genoeg bewaart, kan dat vervelende gevolgen hebben. De belastingdienst zal dan zelf uw omzet en winst vaststellen en de verschuldigde belasting berekenen. Als u het niet eens bent met die berekening, dan zult u zelf moeten bewijzen dat de berekening onjuist is.

 

Sommige ondernemers verzorgen zelf de administratie. Alles wordt ingeboekt, de btw-aangifte wordt gedaan en ook de ib-aangifte wordt niet vergeten. Weet u welke belastingvoordelen u heeft, of  welke aftrekposten mogelijk zijn? Als u uw administratie geheel of gedeeltelijk uitbesteedt, dan hebt u daar geen zorgen over. Wij stemmen onze administratieve dienstverlening af op uw wensen en de wettelijke vereisten.

 

Voor de wijze waarop we dat samen met u doen zijn meerdere scenario’s denkbaar:

 

 

 

  

Voor het verwerken van de administratie gebruiken wij in de meeste gevallen het zeer gebruikersvriendelijke pakket  SnelStart. We zijn tevens dealer van SnelStart. Wij helpen u op weg met het inrichten van uw boekhouding en het invoeren van de eerste stukken in uw boekhouding. Dit kunt u vanzelfsprekend ook volledig aan ons overlaten.

Uw administratie, onze zorg.